Tuesday, July 24, 2012

Gigi & Garam

Asslamualaikum, good morning chuols! :)

Sahur harini tak sengaja TERmakan nasi, jadi haruslah mata di sengkang tak dapat meneruskan niat asal menjadi puteri beradu selepas sahur. Perut penuh bagai kompang dipalu. *Tak kena sungguh ayat kompang dipalu dengan kenyang sahur. Aaa nvm. SPM dulu BM mmg bukan A1 pun hekhek.

Tajuk entri harini gigi & garam. Yesssss, gigi & garam. Bukan nak share tips putihkan gigi dengan garam tau kawan-kawan. Gigi & garam juga bukan nama adik beradik kembar. Aku just hairan and nak tahu apa kaitan garam bila gigi sakit.

Satu malam yang sunyi selepas solat terawih, tiba-tiba phone ku bergegar di bawah peha. Ingatkan lemak peha mula pecah, rupanya text dari Asmaraaaaa. Tsk! *terus patah hati peha rupa-rupanya tak jadi mengecil.

Mairuz : Farah, gigi aku sakit. Cakap la dengan mama :'(

Farah : Auch, sakit? sakit yang macam mana? Macam  aku pakai braces? *Eccey saje nak adik rasa betapa kakak dia sakit, perit and pedih pakai braces. Nyeheheh

Mairuz : Sakit.. Aku mana pernah pakai braces. How should I know haha. Kalau kumur air garam ok ke? -.-"

Farah : Hmm, Okay la kot. Try la! Kumur je, kemudian keluarkan balik tau jangan telan. Nanti darah tinggi pulak.memudaratkan tu ^_^ v

Mairuz : Sebenarnya garam pun takde hahahaha takpelah. Kawan aku dah tengokkan tadi, dia cakap ada darah sikit dekat gusi aku. Maksudnya bukan sakit gigi sbb gigi rosak. Aku berbuka tadi termakan benda keras pastu luka gusi so affect my teeth kot.


Farah : Whattttt? Termakan benda keras? Apa keras? Kau makan batu kah? Aighuz, please bagitahu mama if takde duit. Jangan makan batu dekat sana. Tsk T_T

Mairuz : Batu apa! orang makan ayam. Ee gemok ni masuk air. haha takpe, esok kalau tak ok aku keluar la cari klinik gigi.

Farah : Lahh, ayam kat gopeng mmg keras mcm batu ke? Kesiannya adik aku. Kalau mama tahu mesti dia sedih! Hmm 

Mairuz : Don't tell mom then. Just don't. I knw how to handle it. Muah! Bye fagha.

Farah : Aaaa okay aighuz, xo!

Pandai-pandai je aku suruh adik kunyah air garam, eh kunyah! bukannn..bukan..kumur! Haa daghoh tinggi adik aku tu kalau dia kumur 2 gelas air garam pahtuu secara automatik dia telan terus. Konon macam lepas kumur terus telan ia akan lebih mujarab. Memang tak lah kan farah. Maka disini, perasaan hairan aku ni meluap-luap nak tahu betul ke garam elok untuk sakit gigi? Yelah kan selama aku pakai braces ni tiap kali tukar getah dia, mak hoi sakitnya rasa kalau dapat tumbuk muka orang sampai berjurai-jurai darah hidung baru puas rasa hati ni. *Haa cenggitu la perasaannya. Nak puaskan hati sendiri sampai sanggup nak tumbuk hidung org lain. Selfish gila aku kalau sakit gigi Hohehoheh

Hey budak gopeng tolonglah jangan kunyah ayam batu lagi. Makan lah jelly je lepas ni.
 Bagus untuk gigi. Gigi tentu suka!



1 comment:

  1. ahahaha,kenakan adik dia jer..nakal dia taww ;p

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.