Thursday, November 1, 2012

Farah dan jiwa berniaganya

Assalamualaikum, hello readers :)

Ahhh kaki tercicir dekat jalan TAR tadi. Berjalan sampai tak sedar lutut, buku lali, peha betis metis apa semua dah tertanggal. Hoish. Ganaih ngat aih. Bajet ayat nak menunjukkan kaki terlalu letih la sebenarnya. Orang sekarang bukan faham kiasan, tak menyeronokkan lansung kalau berkias orang tak faham. -_-

Dalam sibuk seharian bekerja, tak pernah lupa usaha aku dengan fatin nak berbisnes semula. Yang habis tetap habis, kitorg sedang usahakan stock yang baru. Permasalahannya sekarang ineyyyhhh ialah, aku terlalu cerewet! Cerewet pilih design, cerewet pilih kain. Bukan aku yang nak pakai tapi aku yang beriya cerewet. Mahu gugur rambut fatin kena penyakit lukemia akibat layan cerewet aku. Tsk

SORRY B SORRY, Aku cerewet kalau bab ni. Kau kenal aku dari darjah satu kan? *muka minta simpati

Bisnes ni juga bakal berjalan dengan pautan kerjasama hotsetap sekolah aku dulu. Yehheyyy, Ayu Lim! Dia pandai jahit dah sekarang eccey ayu jahit berbelas-belas baju raya dia sendiri habaq hangggg. Dengan berbekalkan model aku yang iras-iras tiz zaqyah ni. Aku si mulut murai cabut ekor yang memainkan peranan penting untuk promote bisnes ni, dan tak lupa rongga bisnes paling penting iaitu ayu lim. Takde dia siapalah nak jahit baju-baju ni, aku busy meniaga okay. Busy tak sempat fikir pasal kahwin pun. *tiba-tiba. Disebabkan masing-masing busy maka semua berjalan sedikit siput. Siput laju sikit dari kitorang, hmm takpe chuols, pelan pelan kayuh, laju sangat nanti camera AES saman. Tak mampu akak nak bayar dik non.Yes, usaha tangga kejayaan. *baru sekarang aku faham kenapa aku belajar peribahasa ni masa sekolah dulu.

So, lepas ni dah siap semua, aku update la ye pasal jualan apa tu semua. Muah!

Hmm hilang lenguh kaki dah. Taknak update panjang lagi. Makin lama aku menaip makin banyak aku merepek, makin mual lah si pembaca. Serious aku memang bukan dilahirkan untuk menulis benda kreatif. Kalau agak-agak korang nak baca ayat penulisan blog yang kreatif, memang bukan blog aku lah jawapannya. Sesungguhnya, apa yang aku tulis cuma itu yang terlintas dalam kepala. Ye aku tau, dah berdarah-darah hidung korang baca blog ni. hewhew. Dah dah pergi lap darah hidung, sehingga jumpa lagi di entri akan datang. Jaga diri baik-baik semua, Byes! <3

3 comments:

  1. truskan usaha anda,saya disini sentiasa menyokong usaha anda semua berniaga..act ayat spt ni lah yg nak dibaca oleh pembaca2 cm sy (: hewhew

    ReplyDelete
  2. HAHAHA u je yang rajin baca zarul ;p btw, thanks ey!

    ReplyDelete
  3. ur most welkem farah (: hihik

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.